TARİHÇEMİZ

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, 17 AĞUSTOS ve 12 KASIM 1999 depremlerinden sonra, Bolu"da kurulan kalıcı konutlar mevkiinde ilköğretim yaşındaki öğrencilerin öğrenim ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla 2003 yılında devlet tarafından yapılmıştır.

2003-2004 öğretim yılı başında 15 Eylül 2003 tarihinde Eğitim-Öğretime ilk defa açılan okulumuz Bolu ili, Merkez Kılıçarslan, Yaşamkent ve Umutkent Mahalleleri yanında, Ağaççılar ve Kürkçüler köylerinden de öğrenci almıştır. Öğretim yılı başında 34 okuldan nakil alan okulumuz, anasınıfına ve 1. sınıfa yeni kayıtlarla birlikte 388 öğrencisiyle Eğitim-Öğretime başlamıştır.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunun resmi açılışı ise, 12 KASIM 2003 Çarşamba günü yapılan törenle, dönemin Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Sami GÜÇLÜ tarafından yapılmıştır..

Okulun ilk ve kurucu müdürü Zekeriya ÜNALAN, ilk yılda 1 müdür yardımcısı, 2 anasınıfı öğretmeni, 13 sınıf öğretmeni, 9 branş dersi öğretmeni, 1 memur ve 1 hizmetli ile eğitim öğretim hizmetlerine başladı.

01/09/2010 tarihinde il içi rotasyon neticesinde Abant İlkokulu'na geçen Zekeriya ÜNALAN'ın yerine Hayri MISIRLIOĞLU okul müdürlüğü görevine gelmiş ve 2014 yılı Eylül ayına kadar görevde kalmıştır. Bu zaman zarfında öğrenci sayısındaki büyük artış nedeniyle öğretmen kadrosu genişlemiş bina içinde yapılan tadilatlarla derslik sayısı artırılmıştır.

2012 Haziran ayında süresi dolan Beyaz Bayrak sertifikası yenilenme başarısını gösteren okulumuz Bolu'nun ilk ve tek ISO 9001 -2008 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasına sahip ilkokulu konumundadır.

"Okullar Hayat Olsun", "Değerler Eğitimi", "Temiz İnsan Temiz Toplum", "Çevre Eğitim Projesi", "Beyaz Bayrak" çalışmalarını başarıyla yürüten okulumuzda öğrencilerimize iyi örnekler sunmanın yanında onları toplumun istediği özelliklerde bireyler olarak yetiştirmeye çaba harcıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz "Değerler" temalı il geneli şiir yarışmalarıyla etki alanımızı okulumuzun sınırlarının ötesinde il geneline yaymaya çalışıyoruz.

Okulumuz, Toplam Kalite Yönetimi anlayışı içerisinde elde ettiğimiz birikim ve anlayış sonucunda 2014 yılı Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi Yılın Kaliteli ilkokulu kategorisinde İl 1. si olma başarısı göstermiştir.

Emekli olarak okulumuzdan ayrılan Hayri MISIRLIOĞLU'nun yerine 29 Eylül 2014 tarihinde Ersin AYNAL okul müdürümüz olarak görevine başlamıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başı itibariyle 2 müdür yardımcısı, 1 rehber öğretmen,  28 sınıf öğretmeni ve 3 İlkokul branş öğretmeni ile eğitim öğretim hizmetleri sürdürülmektedir. Ayrıca 2 kadrolu hizmetli bulunmaktadır. TYP kapsamında çalıştırılan yardımcı personel ve güvenlik görevlisi henüz bulunmamaktadır.

2022- 2023 Eğitim Öğretim yılı  sene başı itibariyle:

1. Sınıflar      :K :149           E:140              T: 289

2. Sınıflar      :K: 139           E:145              T: 284

3. Sınıflar      :K :121           E:133              T: 254

4. Sınıflar      :K:131            E: 168             T: 299

TOPLAM          : K:540           E: 586        T:  1126     öğrenci vardır.

Okulumuzda spor alanları, kütüphane, kodlama-robotik kodlama atölyesi, drama atölyesi, akıl oyunları sınıfı, kantin, derslikler, çok amaçlı salon mevcuttur.

Hedefimiz öğrencilerimizi ilimiz Bolu'da Türk Milli Eğitim sisteminin amaçları doğrultusunda, Toplam Kalite Yönetimi anlayışı içinde, 'Çocuk Dostu Okul' olarak dürüst, çalışkan, ahlaklı, vatanını ve milletini seven bir fert olarak orta öğretime hazırlamaktır.

Yayın: 05.10.2022 - Güncelleme: 05.10.2022 12:10 - Görüntülenme: 372