T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

ÇEVRE DOSTU 1000 OKUL PROJESİ

Okulumuz "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" Kapsamında Pilot Okullardan Birisi Olmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" kapsamında, okullarda başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşların katkılarıyla sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerjinin ve kaynakların verimli kullanılması konularında projeler hazırlamak üzere çalışmalarını başlattı. Hazırlanan projeler ile çevreye duyarlı bireyler yetiştirilmesi ve okulların örnek teşkil etmesi amacıyla pilot okullar belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile proje kapsamında yapılacak çalışmaların bazıları şöyle belirlendi: sensörlü lambaların uygulanması, tüm bataryaların fotoselli bataryalar ile değiştirilmesi, tüm aydınlatmaların LED aydınlatmalar ile değiştirilmesi, yağmur suyunun depolanarak bahçe sulanmasında kullanımı amacıyla sistem kurulması, kompanzasyon panosu kontrolü ve gerekli olduğu takdirde kompanzasyon panolarının iyileştirilmesi, elektrik, su, doğalgaz kullanımların anlık olarak izlenebilmesi için gösterge paneli kurulması, ısıtma kazan sistemi dönüşümü, güneş Enerji Santrallerinin (GES) uygulanması.

Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında öncelikle öğrencilerin ve tüm eğitim paydaşlarının çevre konusunda duyarlılığını arttırmaya yönelik duyuru, yarışma, seminer, atölye çalışmaları planlanıyor. 

Bu hedefler doğrultusunda yapılacak faaliyetler açısından okulumuz öğretmen, öğrenci, veli ve tüm personelimiz paydaşlığında; proje faaliyetleri ve projenin yaygınlaştırılması için üzerimize düşeni yapmak üzere faaliyetlere başladık.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.10.2022 - Güncelleme: 05.10.2022 12:28 - Görüntülenme: 242
  Beğen | 0  kişi beğendi